Pannenkoeken zijn lekker, maar staan niet te boek als erg gezond. Natuurlijk kun je al kiezen voor volkorenmeel om ze iets gezonder te maken. Maak ze ook eens met havermout. Gezond en lekker!
Ingrediënten:
- 35 gram havermout
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel honing
- eventueel een scheutje water of melk (koemelk, amandelmelk of sojamelk)
- zonnebloem- of olijfolie (om in te bakken)
Bereiden:
- Maal de havermout fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. Snij de banaan in stukjes en voeg toe aan de havermoutmeel. Maal dit samen fijn.
- Kluts het ei en voeg toe aan het havermoutmengsel. Voeg hier kaneel, bakpoeder, zout en honing aan toe en mix tot een glad beslag. Voeg eventueel een scheutje melk of water toe als het beslag te dik is.
- Verhit de olie in de pan en bak in de pan 3 kleine pannenkoekjes tegelijkertijd. Draai de pannenkoekjes zodra in het beslag luchtbellen ontstaan.
- Doe opnieuw wat olie in de pan en maak de overige pannenkoekjes. Leg de pannenkoekjes op een bord en serveer ze met plakjes (gebakken) appel of rood fruit.